Images 


Notes

April, 2020

This work was created for the smallest gallery space in Rotterdam: galerie De Aanschouw

Curated by Maurice Meewisse

View the work on the website of galerie De Aanschouw

Text/Installation 
~
Kijkshop


Kijkshop displayed some of the artists’ personal belongings accompanied by a small text stating why the object no longer served a purpose in the artists’ life. Potential buyers could express their interest via e-mail. Some of the objects were sold. 

-
1. Vacuümzak
Het lijkt een handig idee om kleren in een vacuümzak te doen als je op reis gaat maar je het maakt je koffer heel zwaar. Ook heb ik geen dingen van textiel die ik nooit nodig heb, dus de zak heeft voor mij ook geen

opbergfunctie.

2. Wet 'n Wild glitter oogschaduw
Als je glitter oogschaduw opdoet dan heb je de rest van de week glitters op je gezicht. Soms vind ik dat leuk, maar op voorhand valt dat niet te voorspellen.

3. Zijden sjaaltje van Yves Saint Laurent
Te klein om je nek warm te houden. Een vriendin noemde het een 'raar sjaaltje' dus daar denk ik steeds aan wanneer ik het draag.

4. Muis met usb kabel
Ik zet mijn laptop op een stapel boeken en gebruik dan een extern toetsenbord en deze muis, maar toch gaat mijn hand automatisch naar het trackpad op de laptop. Bovendien wil ik liever een draadloze witte muis.

5. Externe harde schijf WD Passport
Externe opslag kopen voor digitale dingen is eigenlijk net zo problematisch als het huren van opslagruimte buiten de stad. Ik dacht een paar jaar geleden dat alles digitaliseren de oplossing was, maar het is meer het verschuiven van problemen. Alles wat digitaal is neemt ook fysieke ruimte in. Bij deze verkoop ik mijn virtuele kelder.

6. Ben-Wa ballen/geishaballen
Deze ballen breng je vaginaal in. Ze dienen om je bekkenbodemspieren te trainen, wat kan leiden tot een intenser orgasme. Het trainen van deze spieren kan ook helpen tegen ongewenst urineverlies. Ik doe ze weg omdat ik geen zin/tijd heb om ze te gebruiken.

7. Vier dobbelstenen
Dobbelstenen worden vaak verkocht in een set van zes, ik denk voor Yahtzee en andere dobbelspellen. De andere twee gebruik ik wanneer ik Nederlandse les geef aan groepen van zes mensen. Het is beter om niet iedereen een eigen dobbelsteen te geven want het doorgeven ervan zorgt voor sociale interactie.

8. Samla opbergbak van Ikea

Je kunt beter eerst heel veel dingen wegdoen voordat je opbergbakken koopt. Ik heb er heel veel. Om de confrontatie met allerlei levensvragen uit te weg te gaan probeer ik eerst mijn spullen te temmen.

9. Arket handtas/schoudertas
Ik dacht dat deze tas mijn leven makkelijker zou maken. Het idee was dat ik nog maar één tas zou hebben voor al mijn belangrijke spullen – paspoort, portemonnee, paracetamol, vaseline, waterfles, notitieboek, pen, usb stick, sleutels, tampons en een boek – en geen tijd meer zou verspillen aan het zoeken naar dingen. Ik heb het eigenlijk wel gehad met het hele idee van een handtas en dameskleding zonder zakken. Ik probeer nu gewoon bijna niks mee te nemen.

10. Ansichtkaart
Het is een foto van Vanessa Paradis, Serge Gainsbourg en Michel Sardou. Ik heb deze ansichtkaart al vijf jaar maar heb hem nooit durven posten. Ik vind het een mooie foto maar ik word er ook ongemakkelijk van.

11. Torx bit voor schroefboor
Deze is eigenlijk helemaal niet van mij maar belandde in mijn zak tijdens de opbouw van een expositie. Ik heb zelf geen boor dus kan hier niets mee.